dinsdag 17 augustus 2010

Vitesse gekocht door Georgische zakenman



Vitesse komt als eerste Nederlandse club in het betaalde voetbal in buitenlandse handen.

De Georgiƫr Merab Zjordania heeft de noodlijdende Arnhemse club overgenomen. Dat is maandagmiddag tijdens een persconferentie in stadion Gelredome bekendgemaakt.
"We gaan nu voor de landstitel'', liet voorzitter Maasbert Schouten weten. Door de entree van Zjordania treedt hij terug. ,,De rode lichten staan vanaf nu op groen in Arnhem. 16 augustus is voortaan een feestdag in onze stad.''

Zjordania heeft een roerig verleden in de Georgische voetbal- en zakenwereld. De ondernemer is oud-speler van Dinamo Tbilisi en tevens ex-voorzitter van die club. Ook fungeerde hij als voorzitter van de Georgische voetbalbond en was hij even bondscoach van zijn land.


Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.