zondag 29 augustus 2010

Energienota tot drie procent hoger



De energierekening kan de komende drie jaar tot drie procent hoger uitvallen, als gevolg van hogere transport- en aansluittarieven.

Dat blijkt uit een besluit van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), dat regelt hoe beheerders van regionale gas- en elektriciteitsnetten de komende jaren mogen omgaan met hun tariefstelling.

De transport- en aansluittarieven mogen de komende drie jaar met vijf tot zeven procent per jaar stijgen, zo meldde de NMA donderdag 26 augustus.

De NMA verwacht dat de aansluittarieven voor gas in de periode van 2011 tot en met 2013 gemiddeld met een kwart zullen dalen. Daar staat tegenover dat het transporttarief voor gas, en zowel het aansluit- als het transporttarief voor stroom omhoog gaat.

Groene kosten
Als reden voert de NMA kostenstijgingen voor beheerders die te maken hebben met duurzame energie en vervangingsinvesteringen.

Op de energienota zullen de hogere aansluit- en transportkosten een effect hebben van maximaal drie procent, zo stelt de woordvoerder van de NMa. "Die berekening is gebaseerd op het feit dat aansluit- en transportkosten zo'n 15 procent van de energiefactuur bedragen."

Bron: Z24

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten