maandag 30 augustus 2010

Econoom Nijman: hogere levensverwachting maakt pensioen duurder



Actuarissen hebben nieuwe prognoses gemaakt voor de levensverwachting. Die zijn accuraat en vormen een extra belasting voor pensioenfondsen, stelt hoogleraar Theo Nijman.

Het Actuarieel Genootschap (AG) heeft nieuwe cijfers voor de levensverwachting bekend gemaakt, waarmee pensioenfondsen moeten rekenen.

Conclusie is dat de levensverwachting voor zowel mannen als vrouwen stijgt en dat er sind 2001 sprake is van een trendbreuk.

Langer leven, duurder pensioen
De actuarissen hebben externe deskundigen gevraagd te kijken naar hun bevindingen, waaronder de Tilburgse hoogleraar Theo Nijman.

Nijman bevestigt de conclusies voor het AG. De hogere levensverwachting zorgt ervoor dat het oudersdomspensioen duurder wordt en heeft een negatief effect op de zogenoemde dekkingsgraad van pensioenfondsen van vijf tot zeven procent.

Nijman stelt dat het idee dat pensioen opbouwen risicoloos kan, moet worden verlaten.

- FINANCE: Lees meer: Pensioencrisis in 2012 'de analyse'...

Kijk en luister video econoom Nijman:


Bron:Z24 en MeJudice TV

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten