maandag 30 augustus 2010

15 september komt het spaarloon eraan



Er valt per 15 september geld vrij, al is het wel geld dat u zelf hebt gespaard. Het kabinet heeft eerder besloten om per die datum het spaarloon vervroegd te deblokkeren, om op die manier de economie een zwieper te geven.

In totaal kan er zo’n €4,3 miljard vrijkomen, per persoon maximaal €2452, plus rente. Dit geld is vrijelijk te besteden, maar u kunt het ook op de spaarloonrekening laten staan, zodat de fiscale vrijstelling – spaarloon is vrijgesteld van de 1,2% heffing in box 3 – intact blijft. Neemt u het geld op om het naar een andere spaarrekening verplaatsen, zou die spaarrekening dus minimaal 1,2% meer rente moeten vergoeden.

Critici waren er na de aankondiging van het deblokkeren als de kippen bij: het vrijgeven van het spaarloon was de vorige keer voor consumenten ook al geen aanleiding om de portemonnee te trekken. Demissionair minister van Financiën De Jager denkt zelf dat ongeveer 15% van de pot van €4,3 miljard zal worden uitgegeven.

Zelf aangeven
Deelnemers aan de spaarloonregeling moeten zelf aangeven of ze het geld willen opnemen. Ze krijgen op korte termijn een brief of worden via de werkgever of de bankwebsite geïnformeerd. Klanten worden verwezen naar de website van de bank. Daar kunnen ze op een formulier hun gegevens invullen, en dus ook het rekeningnummer waar het geld naartoe moet worden overgemaakt, zo melden ING Bank, ABN Amro en Rabobank. Doet u niets, dan blijft het geld ook op de spaarloonrekening staan.

Bron: DFT

- Lees meer over spaarloon ...

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten