zaterdag 7 augustus 2010

Reis geannuleerd? Zo krijg je geld terug



Om uiteenlopende redenen gebruikt één op de tien Nederlanders zijn of haar vliegticket niet. Wanneer dit niet gedekt is door de verzekeraar, lijk je met een waardeloos ticket achter te blijven, maar Gregor van der Made, oprichter Re-ticket.com, ziet juist een gat in de markt. Sinds een jaar is het mogelijk via Re-ticket.com geld aan een ongebruikt ticket over te houden.

Volgens de Amsterdamse ondernemer zijn 40% van de vliegtickets op naam te wijzigen. Voor 20 euro bemiddelt Van der Made (27) tussen particulieren. Mocht je ticket niet verkocht worden of niet verkoopbaar zijn dan is het altijd nog mogelijk luchthavenbelasting terug te vragen.

Re-fund
Uit onderzoek van Van der Mades website Re-ticket.com blijkt dat ongeveer 30.000 euro per dag blijft ‘zweven’ bij de luchtvaartmaatschappijen. Op jaarbasis is dat ruim 10 miljoen euro. Het bedrag bestaat volledig uit niet-betaalde belasting.

Het is nauwelijks bekend dat je die belasting terug kunt vragen. Van der Made biedt de mogelijkheid om via zijn website geld terug te krijgen. De kosten zijn 15 euro per transactie op basis van 'no cure no pay'.

Van der Made komt met een illustratie: een klant annuleerde laatst zijn vlucht naar Thailand. Voor het ticket betaalde de klant 670 euro, na bemiddeling ontving de klant 200 euro terug. Dit bedrag is wel vertekend, omdat het bedrag zowel uit luchthavenbelasting als brandstoftoeslag bestaat.

Ook levert in de regel een intercontinentale vlucht meer op dan een Europese. Gemiddeld ligt de teruggaaf op Europese vluchten rond de 60 euro.

Verzekeringsmaatschappijen
Om zijn bedrijf uit te bouwen, voert Van der Made pilots uit in de verzekeringswereld. Reisverzekeraars die na annulering geld moeten uitkeren, kunnen geld besparen door belasting terug te vragen. Gezien de crisis hebben de verzekeraars hier wel oren naar. Na de proeffase weet Van der Made of hij ook de zakelijke markt kan bedienen met zijn service.

Bron: Z24



Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.