zondag 29 augustus 2010

Playboy stapt in games: gangs, schieten en mooie vrouwen



Het Amerikaanse bedrijf Playboy, bekend van het gelijknamige mannenblad, zoekt uitbreiding op de game-markt. Met een nieuw online spel genaamd Poisonville, dat in het najaar wordt gelanceerd.

Playboy bewandelt niet de traditionele weg van games voor consoles die via winkelketens worden verkocht, maar kiest voor een applicatie die via het web en mobiele telefoons beschikbaar zal zijn.

Het gaat om een significante investering aldus Playboy, zo meldde tv-zender CNBC donderdagavond. Al wil het bedrijf niet precies zeggen om hoeveel geld het gaat.

Poisonville
Playboy lanceert een apart game-merk waarvan het eerste spelletje 'Poisonville' gaat heten. De game wordt eind dit jaar gelanceerd, is vrij toegankelijk en gebaseerd op een reclame-model. Spelers komen terecht in een fictieve stad in de VS, waar gangs de straten beheersen. Daar mogen ze flink schieten, terwijl ze regelmatig vrouwen van "Playboy-kaliber" tegen komen.

Belangrijkste doelgroep vormen mannen tussen de 18 en 35 jaar, al is Playboy niet direct van plan games met een "sexuele focus" op de markt te brengen.

Bron: Z24

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten