vrijdag 13 augustus 2010

Auto importeren goedkoper



Het zelf importeren van een auto wordt aantrekkelijker. Het gerechtshof in Arnhem heeft namelijk bepaald dat ook andere, lagere waardebepalingen kunnen worden gehanteerd voor de berekening van rest-BPM.

Dat scheelt degene die een auto importeert zo'n 500 euro, zo meldt De Telegraaf. De Hoge Raad heeft bepaald dat bij de berekening van de resterende BPM niet de verkoopprijs van de auto, maar de inkoopprijs als basis moet dienen.

De stichting BPM Claim Nederland heeft hierover de afgelopen jaren procedures gevoerd tegen de fiscus.

Inkoopwaarde
De fiscus hanteerde voor het bepalen van de waarde van een geïmporteerde auto Autotelex. Maar voortaan wordt dus ook Xray, een waardebepaler van de autobranche die uitgaat van de inkoopwaarde, toegestaan. Het Hof in Arnhem vindt dat deze waarbepaling niet mag worden geweigerd door de fiscus. Per jaar worden ongeveer 100.000 auto's uit het buitenland geïmporteerd.

Bron: Carras

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.