zaterdag 7 augustus 2010

Gratis bellen met GSM steeds makkelijker



Gratis bellen met je mobiel. Het wordt steeds makkelijker. Nu is er een Amerikaans bedrijf dat je voor niks laat bellen met je vrienden op Facebook. Toch kleven er nog wel wat haken en ogen aan het principe.

Hetzelfde programma
Het Amerikaanse bedrijf Vonage heeft een mobiele applicatie onwikkeld waarmee je via Facebook je vrienden kan bellen. Allemaal heel leuk en aardig, maar dan moeten je vrienden wel hetzelfde programma hebben.

Niet altijd gratis
En dat is niet de enige valkuil. Zo is gratis niet altijd gratis. Zolang je smart phone van een Wifi-netwerk gebruik maakt, is er nog niet zoveel aan de hand, maar maakt hij gebruik van een G3- of G4-verbinding, dan is het oppassen geblazen. Providers kunnen dan namelijk kosten in rekening brengen voor het dataverkeer.

Telefoonmaatschappijen niet blij
Ook zijn telefoonmaatschappijen, vanzelfsprekend, niet blij met deze ontwikkeling. Immers, ze missen een groot deel van hun inkomsten doordat belminuten niet meer nodig zijn. Daarom spelen in Amerika al verschillende rechtszaken tussen providers, gsm-fabrikanten en software-ontwikkelaars.

Compatible
Let verder ook bij het installeren of het programma wel compatible is met je telefoon. Zo is Vonage Mobile vooralsnog alleen maar verkrijgbaar voor iPhones en iPads en telefoons die werken op het besturingssysteem van Google, Android. Wel is al aangekondigd dat er aan versies wordt gewerkt die draaien op Blackberry's.

Andere programma's
Vonage heeft als uniek punt dat je direct naar je vrienden op Facebook kunt bellen. Ze kunnen dus direct opnemen en hoeven niet op Facebook zijn ingelogd. Dat moet nog wel bijvoorbeeld met de applictatie van 8x8. Toch is Vonage niet bepaald baanbrekend, want bellen over internet van mobiel naar mobiel kan al met flink wat programma's.



Bron: RTL

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.