zondag 5 september 2010

Stop spaarloon in muurisolatie



Stop je spaarloon in de spouwmuur. Dat adviseert voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. De organisatie raadt huiseigenaren aan te investeren in de isolatie van spouwmuren want dat geeft een hoger rendement dan een spaarrekening of beleggen op de beurs, aldus een woordvoerder.

En ''het spaart bovendien het milieu''.
De meeste woningeigenaren schatten de kosten voor spouwmuurisolatie veel te hoog in, blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, terwijl de besparingen juist worden onderschat.

Beurs
Volgens de organisatie kost spouwmuurisolatie voor een rijtjeshuis gemiddeld 990 euro en bespaart het jaarlijks 310 m3 gas. ''Na twintig jaar is de besparing in geld opgelopen tot 5000 euro."
"Op de beurs groeit een bedrag van 990 euro in twintig jaar naar 3200 euro als de waarde van de aandelen gemiddeld zes procent per jaar stijgt. Het bedrag twintig jaar op de bank zetten geeft een groei naar 2200 euro op een depositorekening met vier procent rente.''

Opleving economie
Ongeveer twee miljoen Nederlanders kunnen half september hun spaarloon opnemen. Het kabinet besloot daartoe om een 'boost' geven aan de detailhandel en aan de voorzichtige opleving van de Nederlandse economie.

- Lees ook: '15 september komt het spaarloon eraan' ....
- Lees ook: 'spaarloon komt vrij in september' ....

Bron: ANP/Milieu Centraal

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten