woensdag 22 september 2010

Hoeveel gaat u erop achteruit



Tweeverdieners met kinderen die naar de kinderopvang gaan, gaan er flink op achteruit. Maar zij zijn niet de enige. Wilt u weten wat het kabinetsbeleid dat dinsdag is bekendgemaakt, voor u betekent? Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft het voor u uitgerekend.

De Koningin maakte tijdens de troonrede bekend wat het demissionair kabinet aan bezuinigingsmaatregelen wil doorvoeren. En dat zijn er nogal wat. Zo wordt het eigen risico in de zorg verhoogd, gaat de toeslag voor de kinderopvang omlaag en worden vierduizend extra ambtenaren ontslagen.

Het Nibud heeft naar aanleiding van de Miljoenennota 2011 voor gezinnen doorberekend hoe het kabinetsbeleid hen gaat treffen.

Zo berekende het instituut dat tweeverdieners met een brutojaarinkomen van €40.000 en €20.000 met twee kinderen die 3 dagen naar de opvang gaan, er €77 per maand op achteruit gaan (min 2%). Eenzelfde soort gezin dat geen gebruik maakt van de kinderopvang heeft maandelijks €12 minder te besteden.

U kunt met de Nibud Kinderopvangberekenaar 2011 berekenen wat u kwijt zult zijn.

Over het algemeen gaat iedereen erop achteruit. Zo heeft een alleenstaande in de bijstand €4 per maand minder te besteden (min 0,4%). Het Nibud heeft koopkrachtplaatjes van zeven voorbeeldhuishoudens gemaakt. U kunt precies zien waarom u aan het eind van de maand minder overhoudt.

Verder heeft het Nibud voor honderd andere inkomensgroepen koopkrachtberekeningen gemaakt. Herkent u zich niet in de zeven voorbeeldhuishoudens dan kunt u de koopkrachtberekeningen van andere inkomensgroepen bekijken.

De tering moet naar de nering worden gezet. Dat is duidelijk. Heeft u moeite met rondkomen, dan kunt u nu al een bezuinigingsplan opstellen met het budgetadvies van het Nibud.

Bron: DFT/Nibud

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten