zaterdag 25 september 2010

Eindejaarsrally in zicht



De kans op een eindejaarsrally wordt steeds groter. Dan moet de AEX de 343-barrière wel doorbreken, maar de kans dat dit gaat lukken, wordt steeds groter.

Dat is de mening van Royce Tostrams, technisch analist. „Hoewel de Nederlandse economie volgens het CBS harder groeit dan verwacht, slaagt de AEX er niet in de zware weerstand rond 343 te overschrijden. Maar op korte termijn wordt een nieuwe aanval op deze weerstand verwacht. „Daarbij worden de kansen op een echte klassieke eindejaarsrally steeds gunstiger. Hoewel dat nog wel éven zal duren, mogen beleggers hun boodschappenlijst voor aandelen vast klaarleggen.”

Woensdag zal Tostrams in een door De Financiële Telegraaf (DFT), Royal Bank of Scotland (RBS) en Alex Vermogensbank georganiseerd seminar uitleggen hoe hij tot deze conclusie is gekomen. Het seminar wordt gehouden in het stadion van FC Zwolle en is gratis toegankelijk. Maar omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet u zich wel aanmelden op www.opdevloer.nl.

Tostrams is dit jaar lang pessimistisch geweest. Vooral in het voorjaar was hij negatief over aandelen. Daarna heeft hij lange tijd gesteld dat de beurs zijwaarts zou gaan bewegen, wat ook is gebeurd. Onlangs adviseerde hij in vastgoed te stappen, waar volgens hem nog 10 tot 12% stijging in het vat zit. Obligaties zijn bij hem uit de gratie.

„De opleving in vastgoed en de kentering in staatsobligaties geeft aan dat we aan de vooravond staan van nieuwe economische bloei. Extreem lage rente is vaak een voorbode van zacht weer in de economie.”

Samengevat denkt Tostrams dat in oktober/november de aandelenmarkt nog een stevige stap terug doet, maar uit de gevarenzone blijft. „Staatsobligaties herstellen eerst wat, maar laten later toch weer het kopje hangen. Bakstenen blijven favoriet en de euro komt steeds meer in de gratie bij beleggers.”

In november/december voorziet hij dat de aandelenmarkt opveert vanaf de belangrijke steunzone 300-310. „Vastgoed blijft het goed doen, maar biedt geen nieuwe kansen meer en de euro weet zich boven de 1,30 tegenover de dollar te nestelen. Rond de jaarwisseling zal de AEX een klassieke eindspurt inzetten en definitief door de weerstand breken. Voormalige stiefkindjes van de beurs, zoals ING, worden herontdekt. Breekt het aandeel door de €8 kan de koers doorstijgen naar €12. En de rente gaat omhoog, naar 3% en misschien zelfs wel iets hoger.”

Tijdens het seminar zullen Jean Paul van Oudheusden van RBS en Jim Tehupuring van Alex Vermogensbank ingaan op welke manier u kunt inspelen op de huidige beurssituatie, onder meer door Turbo’s en opties in te zetten.

Bron: DFT

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten