zaterdag 25 september 2010

Reiziger verliest dik door niet uitchecken met ov-kaart



Vergeten uit te checken met je ov-chipkaart? Dan gaat er zo een paar euro van je saldo af. Reizigers verliezen er een half miljoen euro per maand mee.


Dat blijkt uit berekeningen van Het Financieele Dagblad op basis van gegevens van vervoersbedrijven.

Bij de NS kan niet uitchecken met je ov-chipkaart tien tot twintig euro schelen. Bij andere openbaar vervoer-bedrijven gaat het vaak om een borg van vier euro.

7000 keer per dag
Uit cijfers van NS, GVB, RET en HTM blijkt dat elke dag zo'n zevenduizend reizigers een foutje maken, doordat ze vergeten uit te checken. Maandelijks verdienen de bedrijven daarmee een half miljoen euro, aldus het FD. Dit is nog exclusief de cijfers van Connexion en Veolia, die geen gegevens willen verstrekken.

Ergernis
Voor reizigers is de boete voor niet uitchecken een grote frustratie. Bij de NS vraagt elf procent van de klanten zijn geld terug. Bij de Rotterdamse RET is dit 35 procent.
Beide bedrijven wijzen erop dat het verwerken van claims tijdrovend is, waardoor ze ook weer kosten maken.

Een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat laat weten dat het niet de bedoeling is dat de vervoersbedrijven verdienen aan mensen die vergeten uit te checken, aldus het FD.

Bron: FD

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten