maandag 31 mei 2010

Huurders door Brussel 100 euro duurder uit

Als de woningcorporaties de hogere rente die ze moeten betalen door regelgeving uit Brussel doorvoeren, zijn huurders in het middensegment minimaal 100 euro per maand duurder uit.

Dat berekende het economisch bureau van de ING.

Staatssteun
De Europese Commissie wil dat woningcorporaties 90 procent van hun huurwoningen toewijzen aan huishoudens met een inkomen van minder dan 33.000 euro. Woningen met een huur van meer dan 648 euro per maand mogen dan niet meer gebouwd worden met 'staatssteun', een borgstelling van Waarborgfonds Sociale Woningbouw.

Als deze regelgeving wordt doorgevoerd kunnen woningbouwcorporaties minder goedkoop lenen en stijgen de rentelasten. Voor een middeldure huurwoning met een waarde van 240.000 euro zullen de rentelasten met 1.200 euro per jaar stijgen.

Doorberekenen lasten
De verwachting is dat de corporaties deze hogere lasten zullen doorberekenen aan de huurders. De verhoging zal minimaal honderd euro per maand worden voor woningen in het middensegment.

Ook zullen woningcorporaties minder nieuwe middeldure huurwoningen op de markt brengen, aldus het economisch bureau van de ING.

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.