woensdag 2 juni 2010

Discussie hypotheekrenteaftrek slecht voor de woningmarkt

Dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

"De discussie over de hypotheekrenteaftrek maakt de consument onzeker. Alleen al het praten erover heeft een negatieve werking op de huizenmarkt", aldus NVM-woordvoerder Roeland Kimman.

Kopers terughoudend
Cijfers noemt Kimman niet: "Wij publiceren alleen cijfers per kwartaal. Getallen die ik nu zou geven, geven geen goed beeld van de werkelijkheid. Maar we horen van onze leden dat kopers terughoudend zijn."

In het eerste kwartaal van 2010 toonde de woningmarkt nog een voorzichtig herstel. De prijs van een gemiddeld koophuis was in de eerste drie maanden van 2010 met 1,7 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder.

"In het eerste kwartaal was er een lichte opleving, maar door de discussie wachten kopers weer af. Het loopt minder storm bij de makelaars", aldus Kimman.

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.