donderdag 17 juni 2010

Oranje Dutch Dress weer in het nieuws



Slideshow: 'Babes van Bavaria'

Sex, bier en voetbal

Zo kinderachtig wordt het sponsorspel dus gespeeld in Zuid-Afrika. De FIFA heeft 36 Nederlandse Bavariameisjes in oranje mini-jurk voor de wedstrijd Nederland - Denemarken uit het stadion gezet. Ze zijn naar verluidt daarna zelfs verhoord door de politie. Benieuwd wat voor vragen daarbij zijn gesteld… Of gelijk maar waterboarden die stoute meisjes?

Het is natuurlijk kinnesinne van beursmolochs Heineken en Budweiser, de officiĆ«le WK-sponors. De bierbrouwers waren minder innovatief met wk-prularia dan concurrent Bavaria. Die doste een aantal uit het fraaiste marmer gehouwen Hollandse meisjes uit in ultrakorte jurkjes. En sex, bier en voetbal; da’s een onweerstaanbare combinatie… Mannen houden het graag simpel.

De wereldvoetbalbond FIFA was not amused. Misschien de officials die het van dichtbij beleefden nog wel, maar de biersponsors trokken de zegetocht in free publicity van de kleine concurrent slecht. De feestende meisjes, het middelpunt van de fotografen, werden omsingeld door stewards en konden terstond inrukken.

Kirrende Bavariabes achter slot en grendel. Ze moeten zich rot hebben gelachen bij de Nederlandse brouwer. Bezoek de website maar eens. De Dutch Dress wordt momenteel tot op het bot uitgevent. En het werd bijna nog mooier toen een opgewonden FIFA-official de dames de jurkjes wilde laten uittrekken. Ik bedoel: hoeveel gratis reclame kan een merk eigenlijk verdragen?