woensdag 5 juni 2013

Hoe bereid jij je voor op het starten van een onderneming

Het is voor velen een droom: het starten van een eigen bedrijf. Echter is dit iets meer dan simpel een product of dienst ontwikkelen en aanbieden aan potentiële klanten. Schrijver John Bradberry was gefascineerd door het idee hoe mensen zich voorbereiden op het starten van een eigen bedrijf en schreef er een boek over: ‘6 Secrets of startup succes’.
In dit artikel worden 5 tips gegeven hoe je als persoon je kunt voorbereiden op het starten van een eigen onderneming. Deze tips worden ondersteunt door voorbeelden die uit onderzoek zijn gehaald. Lees even verder om de 5 tips om jezelf voor te bereiden op het starten van een eigen bedrijf te lezen.

Stap 1: Zet de redenen en doelen op een rij. Waarom ga je een bedrijf starten?
Een ondernemer die meerdere successen op zijn naam had staan startte in 2008 een nieuw bedrijf op. Een bedrijf dat Limousines verhuurde. De reden dat hij dit bedrijf naast zijn andere succesvolle bedrijven opstartte was omdat zijn belastingadviseur hem dat om belastingtechnische redenen adviseerde.

Als snel had hij een van de best lopende Limousine bedrijven en kostte het bedrijf hem ook niet echt geld, maar verder besteedde hij niet veel aandacht aan het bedrijf omdat zijn aandacht naar andere zaken ging.

Hij draaide elk jaar break-even door lage prijzen te hanteren, zijn concurrenten probeerden de broek omhoog te houden maar konden niet tegen zijn prijzen op. Binnen enkele jaren was hij verantwoordelijk voor het kapot maken van de plaatselijke limousine verhuur markt. Uiteindelijk verkocht hij het bedrijf in 2010.

De les die hij hieruit geleerd heeft is ‘doe je onderzoek’, of je nu je eerste of je vijfde bedrijf start, vertrouw niet alleen op een goed idee. ‘Goede ideeën kunnen de dood van je bedrijf en je persoonlijke financiële situatie betekenen’.

Stap 2: Begrijp je ondernemerspersoonlijkheid
Jeff koos er voor om specerijen te starten in een regio waar je het niet zou verwachten. Met 25.000 dollar aan cash startte hij zijn 1-mans bedrijf totdat hij iemand vond om mee te helpen met de eerste orders. 9 jaar later en met een omzet van 6,3 miljoen dollar is zijn bedrijf een grote speler geworden.

Volgens Jeff heeft hij zijn succes te danken aan doorzettingsvermogen en kracht. De belangrijkste kwaliteit die een ondernemer kan hebben is volgens hem dat je gelooft dat je niet zult falen. ‘Het eerste waar je aan denkt, en dan ook alleen maar aan kan denken is, ik zal niet falen!’. Verder zegt hij dat het ook belangrijk is dat je het niet zegt als je het verkeerde pad bent ingeslagen.

Stap 3: Stel je eigen vaardigheden en ervaring vast
Veel ondernemers hebben grote ideeën en ook een geweldig plan, maar in 99% van de gevallen hebben ze geen praktische branche ervaring. Kijk dus goed naar jezelf of je over de juiste vaardigheden en ervaring beschikt voordat je in een avontuur stapt.

Stap 4: Maak gebruik van je relaties en middelen
Maak gebruik van familie, vrienden en andere mensen en middelen voor het starten van je bedrijf. Een man genaamd Pickel wou een bedrijf starten en ging met zijn kinderen rond de keukentafel zitten en vroeg wat ze van de naam ‘Pickel’s Mortgage’ vonden. Deze naam werd door zijn kinderen direct afgeschoten: ‘het klinkt niet goed’.

Pickel had mensen nodig die hem de waarheid durfden te zeggen, je hebt als ondernemer meer aan mensen om je heen die kritiek durven te geven. Mensen die zich niet ongemakkelijk voelen om hem de waarheid durven te vertellen dat zijn idee een ‘ramp’ was.

Als je weet dat iemand kritisch is en dicht bij je staat, weet je zeker dat deze eerlijk is over je ideeën.

Stap 5: Zorg dat je onverwachte problemen en uitdagingen aan kunt
Ondernemers moeten zichzelf voorbereiden met het aangaan van allerlei uitdagingen die op hun pad zullen komen. Hoe goed je ook voorbereid bent op tegenslagen of problemen, je zult ze altijd tegenkomen op momenten dat je het niet verwacht.

De tip die wordt meegegeven is een logische, maar wel een belangrijke. Zorg dat je je persoonlijke leven op orde houdt en vergeet niet de support van je familie, vrienden en iedereen die belangrijk in je leven is.

Maar vergeet ook niet rust van dat leven te nemen om zelf helder na te denken, dat je niet aan het werk moet tussen 3 schreeuwende kinderen. Neem momenten voor jezelf zodat je helder kunt nadenken over de uitdagingen die je te wachten staan. Prikkel je creativiteit en ontdek op welke momenten jij even alleen moet zijn om de dingen op een rijtje te zetten.

Wat is jouw advies of wat zijn jouw tips?
Heb jij tips voor andere ondernemers, nieuwe ondernemers? Vermeld ze hieronder. Hoe bereid je jezelf voor op het starten van een (nieuw) bedrijf?

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Vanaf ultimo november 2013 komt dit ook beschikbaar in het Nederlands. Meer weten? Klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten