maandag 3 juni 2013

De Ouderenkorting is gewijzigd

Sinds dit jaar is er iets veranderd in de ouderenkorting. Moet er om daarvoor in aanmerking te komen naar het gezinsinkomen gekeken worden of gaat dat per persoon?

De ouderenkorting is dit jaar flink verhoogd en er is ook geen maximum inkomensgrens meer. De ouderenkorting is een netto korting op de inkomstenbelasting. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u op 31 december 2013 de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Dat is dus in 2013 geen 65 jaar meer, maar 65 plus een maand. Iemand die 65 jaar wordt in december 2013, krijgt pas in 2014 recht op ouderenkorting.

Voor de hoogte van de korting wordt gekeken naar het verzamelinkomen. Als dat minder is dan 35.450 euro, dan heeft men recht op 1032 euro korting (dit was 762 euro). Is het meer dan 35.450 euro, dan is de ouderenkorting 150 euro (dat is nieuw).

De ouderenkorting is persoonlijk. De inkomens van beide samenwonende partners worden dus niet bij elkaar opgeteld. Als de partner eveneens aan de voorwaarden voldoet, krijgt hij of zij zelf ook ouderenkorting.

De alleenstaande ouderenkorting
De alleenstaandeouderenkorting is € 429. U krijgt deze als u:
- in 2013 een AOW-uitkering krijgt voor een alleenstaande of een alleenstaande ouder, of daar recht op hebt - in 2013 geen of een gedeeltelijke AOW-uitkering krijgt voor een alleenstaande of een alleenstaande ouder, omdat u vóór de AOW-leeftijd in het buitenland woonde of erkend gemoedsbezwaarde bent en daarom geen (volledig) recht op een AOW-uitkering hebt opgebouwd

De ouderenkorting wordt automatisch toegepast als er belastingaangifte wordt gedaan.

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Vanaf ultimo november 2013 komt dit ook beschikbaar in het Nederlands. Meer weten? Klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten