dinsdag 11 juni 2013

5 Manieren om voorsprong te krijgen op de concurrentie en te winnen!

Vandaag de dag hebben consumenten toegang tot producten en diensten waar ze ook kijken. Jouw bedrijf moet daarom een voorsprong krijgen op de concurrentie, wat je helpt om een groter marktaandeel te veroveren en ervoor te zorgen dat jij de klant wint van de concurrentie. Klanten weglokken van de concurrentie kan op verschillende manieren, probeer de onderstaande tips om te beginnen.

1) Ontwikkel een onderscheidend product of dienst.
Kan jouw product gepatenteerd worden? Of kan jouw specifieke stijl of service boven de rest worden gepositioneerd? Promoot elke gespecialiseerde licentie of kwalificaties die jij of jouw werknemers hebben, en zorg ervoor dat je product of service uniek is of onderscheidend op een bepaalde manier.

2) Treed op de voorgrond binnen jouw branche.
Ken de laatste en nieuwste events als eerste. Gebruik moderne contactmogelijkheden zoals blogs, Twitter en e-mails om informatie te geven aan jouw klanten. Wordt degene die het nieuwste weet en dit deelt, door simpel de eerste te zijn die iets nieuws aanbied zul je een voorsprong krijgen op de concurrentie.

3) Wees innovatief.
Kijk naar de problemen, wensen en behoeften van je klanten met een fris en open perspectief en bidet nieuwe oplossingen aan. Blijf zelfs de meest gebruikte en beste producten kneden en aanscherpen.

4) Biedt service boven verwachting.
Als klanten hetzelfde product bij de buurman kunnen krijgen, maar ze weten dat ze bij jou net dat beetje extra aandacht of service krijg, weten ze precies waar ze moeten zijn.

5) Beloon je klanten.
Dit kan met een puntensysteem, een korting of iets heel anders, de potentie of een beloning zal je helpen om voorsprong te krijgen op de concurrentie.

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Vanaf ultimo november 2013 komt dit ook beschikbaar in het Nederlands. Meer weten? Klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten