woensdag 5 juni 2013

'5 redenen om aandelen te kopen'

De positieve fundamenten die de afgelopen maanden de aandelenkoersen ondersteunden, zijn er nog steeds. Er is dan ook geen reden om aandelen nu de rug toe te keren.
Dit stelt een team van strategen bij JP Morgan. De strategen hanteren vijf redenen om positief te zijn over aandelen:

1. Het grotere plaatje blijft er één waarin geldstromen richting aandelen blijven vloeien. Dit komt volgens JP Morgan vooral omdat aandelen momenteel alle andere beleggingsvormen verslaan als het gaat om het rendement dat ze dit jaar tot nu toe gaven.

2. Het risico op inflatie blijft minimaal en dat risico neemt alleen maar af.

3. Cijfers uit de Verenigde Staten, zijn volgens JP Morgan veel belovend. Hierbij zorgen vooral de stijgende huizenprijzen voor een hoger consumentenvertrouwen en verbeterende werkgelegenheidscijfers.

4. De lage prijzen die momenteel voor grondstoffen worden betaald, zijn volgens de bank uiteindelijk positief voor de wereldwijde groei.

5. De lagere prestaties die de eurozone laat zien, zijn stabieler en er worden volgens de bank bodems gevormd. De bank wijst hierbij ook op de cijfers van Europa’s PMI-index, waarbij de economische vooruitzichten volgens Europese inkoopmanagers onlangs op het hoogste punt in vijftien maanden kwam.

Volatiliteit geen probleem
Ondanks dat er volgens JP Morgan ook risico’s zijn, moet van de huidige volatiliteit op de aandelenmarkten geen probleem gemaakt worden.
Volgens de bank moet er juist van geprofiteerd worden door te kopen in een dip.

Door Barbara van Cooten

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Vanaf ultimo november 2013 komt dit ook beschikbaar in het Nederlands. Meer weten? Klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten