dinsdag 11 juni 2013

5 tips om veel retweets te krijgen

Twitter is een uitstekend medium om je boodschap te verspreiden onder een groot publiek. De manier om je micro-blog boodschap onder veel mensen te verspreiden is veel retweets te krijgen. Hoe doe je dat nu precies? In dit artikel 5 tips om meer retweets te krijgen.

Dan Zarella
Dan Zarella is een expert op marketing en social media gebied en heeft in zijn blog de onderstaande 5 tips beschreven die het resultaat vormen van zijn praktijkonderzoek.

Tip 1. Zorg voor actie!
Actie is in dit geval de retweet, je wilt dat je volgers je tweet gaan retweeten. En volgens Dan is de beste manier om het gewoon aan je volgers te vragen. Volgens het onderzoek van Dan zijn de tweets met ‘please retweet’ ook het meeste geretweet.

Andere vormen van ‘call to action’ zijn variaties op:
• ‘check out’
• volg deze persoon
• stem op
• help me met
• vragen: ‘wat vind je van…’

Tip 2. Tijd maakt het verschil
Dan merkte op in zijn onderzoek dat er in het begin van de week (maandag t/m woensdag) meer geretweet werd dan op donderdag, vrijdag en in het weekend.
Ook tijd op de dag zelf schijnt belangrijk te zijn, er werd het meeste geretweet tussen 9 uur ‘s ochtends en 6 uur ’s middags, met de piek tussen 11 en 3.

Tip 3. Een link is belangrijk
Afgerond 70% van de berichten die geretweet waren bevatte een link. Ook niet zo gek, een link bevat immers de waardevolle doorverwijzing naar content. Dit is goed nieuws voor marketeers die Twitter willen inzetten om mensen via Twitter naar hun site willen lokken. Een link in een tweet is dus belangrijk!

Tip 4. Hoe meer retweets hoe beter
De kans dat een retweet nog een keer geretweet gaat worden neemt toe als de ‘diepte’ ook toeneemt. Dus als jij iets retweet en een volger van jou retweet het ook, dan is de kans groot dat er ook volgers in zijn netwerk de tweet gaan retweeten (eigenlijk heel logisch). Mensen hebben dus de neiging om een retweet sneller te retweeten.

Tip 5. Kwaliteit
Elke ‘social media expert’ zal je vertellen dat je waarde moet toevoegen in social media. Dus is je tweet een link naar content die voor jou volgers een probleem oplost? Of geef je jouw volgers (klanten) een extraatje? Of ben jij diegene die altijd met het nieuwste nieuws komt? Organiseer je leuke prijsvragen? Allemaal manieren om waarde aan je tweets toe te voegen.

Wat zijn jouw bevindingen? Heb jij factoren of tactieken ontdekt waardoor je volgers je tweets gaan retweeten? Laat je reactie a.u.b. achter in opmerkingen!

(bron: danzarella.com)

Gerelateerde artikelen:
- 91% van de B2B marketeers gebruikt Social Media voor content
- Twitter gaat interactieve reclames aanbieden

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Vanaf ultimo november 2013 komt dit ook beschikbaar in het Nederlands. Meer weten? Klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten