dinsdag 27 april 2010

Populariteit van banksparen neemt snel toe

De populariteit van banksparen is in 2009 fors toegenomen. Nederlandse huishoudens hadden eind 2009 ruim 2,4 miljard op een fiscaal gunstige manier ingelegd op spaarrekeningen voor pensioenopbouw, pensioenuitkering of voor het aflossen van de hypotheekschuld. Dit is bijna vier keer zoveel als een jaar eerder.
Dat blijkt uit dinsdag 27 april gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Banksparen bestaat sinds begin 2008. Het meeste geld wordt gereserveerd voor de oude dag. Vorig jaar bedroeg de nieuwe inleg daarvoor ruim 1,7 miljard euro.
Bij een andere vorm van fiscaal gunstig sparen, de spaarloonregeling voor werknemers, nam het tegoed met 12 procent toe tot bijna 4,3 miljard euro.
Door de economische crisis spaarden Nederlandse huishoudens in het algemeen meer. Eind vorig jaar stond er bijna 285 miljard euro op spaarrekeningen. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder.

Safility BV tracht op basis van de beschikbare informatie de publicatie zo goed mogelijk weer te geven. Er kunnen geen rechten aan de publicatie worden ontleend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten