vrijdag 9 april 2010

Bespaar en kijk kritisch naar uw zorgverzekering

"Nederlanders staan wereldwijd bekend als voorzichtig en mede daardoor zijn wij heel goed verzekerd en in veel gevallen oververzekerd. Neem er nu even de tijd voor want wellicht kunt u hier aardig op besparen.
Zorgverzekering

De zorgverzekering of basisverzekering is in Nederland de enig verplichte ziektekostenverzekering voor ingezetenen van Nederland. De zorgverzekering dekt noodzakelijke, op genezing gerichte, zorg. De nieuwste zorgverzekering is sinds 1 januari 2006 van kracht. Met de invoering van de zorgverzekering kwam het onderscheid tussen particuliere ziektekostenverzekeringen en ziekenfonds te vervallen.
Kenmerken van de zorgverzekering zijn

de verzekerings- en acceptatieplicht. De verzekeringsplichtigen moeten zich te verzekeren en de verzekeraars zijn verplicht iedereen die dat wil te accepteren. De overheid stelt de inhoud van de basisdekking vast. Voor volwassenen geldt sinds 1 januari 2008 een eigen risico-regeling.

De zorgverzekering is helaas complex samengesteld en maakt directe vergelijking ingewikkeld, zeker om dat het een en ander afhangt van uw (te verwachten) zorgbehoefte. Desondanks gaat de aandacht uit naar de aanvullende verzekeringen, waar de belangrijkste verschillen zijn te vinden. Afhankelijk van uw conditie kunnen een aantal aanvullende verzekeringen worden geschrapt. Met name de tandartspakketten zijn in veel gevallen voordeliger voor de verzekeraar dan voor u. Er zijn zelfs berekeningen gemaakt die aantonen dat wanneer u enkel een basisverzekering afsluit en maandelijks geld reserveert voor onverwachte zaken, u geen belang hebt bij aanvullende verzekeringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten