dinsdag 31 december 2013

Vijf dingen die je kunt verwachten in Android-smartphones in 2014

Voor smartphones was 2013 een erg interessant jaar. Zo lanceerde Apple de eerste 64-bittelefoon. Daarnaast presenteerden Samsung en LG Electronics een gebogen beeldscherm.

Ook 2014 is een jaar om reikhalzend naar uit te kijken, omdat fabrikanten constant bezig zijn nieuwe functies en mogelijkheden te bedenken om hun telefoons te verbeteren. Met als doel om ze te verkopen uiteraard.



Op het gebied van hardware is de markt vrij aardig gestabiliseerd. Dit betekent dat smartphones alleen nog verkopen als ze iets unieks te bieden, zoals de waterresistente telefoon van Sony Xperia.

De keuze voor de consument neemt met de dag toe. Dit heeft tot gevolg dat men veel kritischer nadenkt bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Sommige fabrikanten kiezen ervoor hun product uit te rusten met talloze foefjes op het gebied van software. Anderen gaan aan de slag met het uiterlijk, in de hoop dat hun product daardoor aantrekkelijker wordt.

De meeste plannen voor volgend jaar staan waarschijnlijk al vast, omdat het tijd kost een nieuw product te ontwikkelen. Hierdoor kun je vrij aardig inschatten wat we in 2014 kunnen verwachten, en hoe consumenten erop reageren.

64-bitprocessors
Het lijkt erop dat Apple de Android-markt verrast heeft met de introductie van de A7 64-bitprocessor in de iPhone 5S en iPads. Hoewel de eerste reactie van de concurrentie was om dit niet serieus te nemen, heeft Qualcomm met de Snapdragon 410 inmiddels zijn eigen 64-bitprocessor gelanceerd.



Samsung heeft aangekondigd met een 64-bittelefoon te komen in de nabije toekomst. Het heeft er dus alle schijn van dat Android zich hier ook op toe gaat leggen. Dit is een proces dat waarschijnlijk pas op de lange termijn echt merkbaar is voor de consument.

Grotere batterij
Het grote probleem van veel smartphones is de geringe batterijduur wanneer je regelmatig gebruikmaakt van je apps. Fabrikanten hebben echter een creatieve oplossing gevonden om meer energie in de beperkte ruimte van je telefoon te stoppen. Dit heeft wel tot gevolg dat de accu niet meer verwijderd kan worden.

Het is de verwachting dat fabrikanten hier volgend jaar nog een slag gaan halen. Met geoptimaliseerde besturingssystemen en betere hardware kunnen ze het stroomverbruik laag houden, waardoor je minimaal een etmaal met een accu kunt doen.

Gebogen schermen
Samsung en LG hebben ons een kijkje in de toekomst geboden met respectievelijk de Galaxy Round en G Flex. Deze nieuwe serie smartphones is door hun nieuwe ronde design waarschijnlijk erg in trek. Waarom kiezen voor een saaie, platte telefoon, terwijl er een hip alternatief is?

Sterker nog, dit is de eerste stap naar flexibele telefoons. Wanneer je daarmee belt weet je echt dat je in de toekomst leeft.



Hoogwaardige materialen
Samsung heeft van de media veel kritiek gekregen op de vaak goedkoop ogende plastic designs. Terwijl het kunstleer op de achterkant van de Galaxy Note 3 een stap in de goede richting is, zijn er geruchten dat het bedrijf een smartphone gaat onthullen die volledig van metaal is. Waarschijnlijk zelfs al op het volgende Mobile World Congress in februari.

LG is juist van de glazen achterkant van de Optimus G overgestapt naar plastic voor de G2. De belangrijkste reden hiervoor schijnt de aangepaste accu te zijn. Het Koreaanse bedrijf is niet de enige die dit pad bewandelt.

Ook Apples iPhone 5C is van plastic, hoewel het van goede kwaliteit is. Nokia toont met de luxere Lumia-apparaten aan dat plastic en een goede kwaliteit best samen kunnen. Wellicht hoeft Samsung dus niet zo drastisch van materiaal te veranderen, alleen meer aandacht schenken aan de kwaliteit en afwerking van het plastic.

Meer opslag
Bestanden worden steeds groter, dus de standaard opslag van 8, 16 of 32 GB is in de nabije toekomst wellicht onvoldoende. Zeker nu muziek en filmpjes steeds toegankelijker worden, willen gebruikers daar hun smartphones het liefst vol mee zetten.

De huidige telefoons komen, zelfs met externe opslag, vaak niet verder dan 64 GB. Het zal niet als grote verrassing komen wanneer volgend jaar smartphones uitgebracht worden met 128 GB opslag. Waarschijnlijk verdwijnt de input voor een microSD-kaart dan wel.

Bron: ZdNet

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Binnenkort komt de hightech software ook beschikbaar in het Engels en later in 2014 in het Nederlands. Meer weten over de nu beschikbare Internet Communicatie Software modules? Bekijk de demovideo en klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Wil je nu direct meer informatie? Stuur dan een mail naar safility@gmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten