zondag 22 december 2013

Sales via de Sociale Videodienst is nu realiteit!

Is het de volgende stap in online sales? Als je als bedrijf iets te verkopen hebt waar wat uitleg bij komt kijken, kan een Sociale videodienst met gebruikmaking van de Sociale Media platformen een ideaal kanaal zijn. In de VS experimenteren retailbedrijven al met verkoop via de sociale videodienst van b.v. Google. Ideetje?

Op zich is het de moeite van het proberen waard. Sinds kort wordt in de Duitstalige landen zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, al door veel ondernemers gebruikt gemaakt om hun producten en diensten op deze wijze aan de man te brengen.

Het ICT bedrijf Streamlife AG heeft al jaren geleden het voor ondernemers mogelijk gemaakt om te videochatten of vergaderen via het Internet.

De eerste webshops investeren ook flink in video-'reviews' van hun producten. Denk aan vader Coronel, die voor de koffiewinkel van Tom Coronel als koffie-expert al tientallen 'beste bakkies' heeft gezet met espressomachines.
Ook Coolblue produceert aan de lopende band productvideo's.

Waarom zou je Streamlife Teleshopping, de shopvariant bestemd om 'tv-zendertje te spelen', niet kunnen inzetten als live verkoopkanaal richting consument? De eerste Shoppable Hangouts zijn geboren.

Streamlife

De Duitsers hebben dat door. De grootste Tele Communicatie partij in Duitsland, die sinds deze maand (December 2013) is gestart met Teleshopping via de Sociale Media op het Internet is Streamlife. Streamlife biedt daardoor voor veel leveranciers uitbreiding van de winkelvloer.

Het gaat zo:

Streamlife onderscheidt twee soorten partners:
1. Productpartners (leveranciers) en
2. Businesspartners (bezitters van een eigen Teleshopwinkel)

Honderden Business Partners van Streamlife promoten Internet Communicatie Software en hun eigen Teleshop Winkel met daarin producten en diensten van tientallen bedrijven, importeurs, groothandelsbedrijven etc. (de Productpartner). Ook diensten en producten van (verkoop-)trainers etc. worden op deze wijze gepromoot resp. via dit kanaal aangeboden.
Deze dienstverlening is voor de Productpartner in beginsel gratishetgeen natuurlijk voor hen heel aantrekkelijk is. Pas als er een product of dienst online wordt verkocht, staan zij een percentage af aan de Business Partners van Streamlife.
Voor de Productpartner geldt dus het 'no cure no pay' systeem! Wordt er niet verkocht dan kost het hun ook geen geld!

De Streamlife Business partner krijgt haar vergoeding voor de promotie van het product maandelijks afgerekend via haar eigen ter beschikking staande 'backoffice'.
Dit betekent dat vanaf het moment van online communiceren van het product, de betaling door de klant van het gekochte product alsmede de vergoeding aan de Business Partner geheel centraal en geautomatiseerd, wordt afgehandeld en verzorgd door de Internet Technologie van Streamlife.
Heel bijzonder om nog te vermelden is dat de producten en diensten in de loop van januari 2014 ook gepromoot, aangeboden en verkocht worden via de Streamlife App op de mobiele telefoon en tablet.

Op dit moment zijn er in de Duitstalige landen, Oostenrijk, Zwitserland en natuurlijk Duitsland, al enkele honderden Business Partners actief en hebben enkele tientallen Product Partners aangemeld.
Veel personen uit andere Europese landen waaronder Nederland hebben inmiddels hun belangstelling getoond zich als Business- of Product Partner bij Streamlife aan te sluiten.
Op de online Teleshopwinkel kan elke persoon resp. bedrijf die geïnteresseerd is zich ook als Business- of Product Partner aan te sluiten, door middel van een link/knop op de Streamlife Teleshopwinkel vrijblijvend informatie aanvragen.
Elke Teleshopwinkel heeft een eigen uniek ID-nummer. Vraagt iemand informatie aan dan zal de reeds aangesloten Business Partner met de kandidaat contact opnemen en hem of haar informeren in zijn eigen landstaal

Nog aardig om te vermelden is, dat een afnemer van een product bij vervolgaankopen altijd klant blijft van de Teleshopwinkel waar hij of zij het eerste product heeft aangekocht.

Klik hier om een kijkje te nemen in de Streamlife Teleshopwinkel van een Nederlandse Business Partner. Hier kan ook onderaan de Winkelpagina geklikt worden voor meer informatie over de mogelijkheden om als Business Partner van Streamlife op te treden.

De Teleshopwinkels zijn op dit moment nog in de Duitse taal maar binnenkort verschijnen deze ook in het Engels, Spaans, Italiaans, Grieks etc.

Ook Product Partners kunnen zich op de Teleshop Winkel aanmelden als zij een uniek Trending Product hebben aan te bieden en hun product via dit geheel nieuwe en unieke kanaal 'aan de man willen laten brengen'.

Binnenkort volgen ook producten van Nederlandse Product Partners. De producten en Teleshop Winkels zullen in de loop van 2014 in meerdere talen 'uitgerold' worden.

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Binnenkort komt deze hightech software ook beschikbaar in het Engels en later in 2014 in het Nederlands. Meer weten over de nu beschikbare Internet Communicatie Software modules? Bekijk de demovideo en klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Wil je nu direct meer informatie? Stuur dan een mail naar safility@gmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten