woensdag 4 december 2013

Tip: Van 19 mb /s naar 39 mb/s op draadloos internet

Zo heeft Danny dat gedaan..

Danny is sinds kort overgestapt naar KPN (op basis van een aantal aanbevelingen en het scheelde ook iets in de portemonnee) met een internet abonnement van 40 mb /s.

Het begin verliep nogal wat stroef want de monteur die KPN had gestuurd had de Modem in de meterkast geplaatst (wat schijnbaar niet de beste plek is heb ik hier ontdekt.

Ook in de praktijk ondervond Danny hier problemen mee. Het Wifi signaal kwam alleen tot in de gang (meterkast staat in de hal) en daarmee had de rest van het appartement geen verbinding.

Drastische maatregelen

Tijd dus voor drastische maatregelingen en Danny heeft daarom hulp gevraagd aan anderen internet gebruikers hoe zij het thuisnetwerk hebben opgezet. Daaruit bleek al snel dat een goede accespoint een must was.

Daarnaast heeft Danny besloten om de Apple Airport Extreme aan te schaffen en hij heeft hier absoluut geen spijt van. Het loont zeker de moeite om te investeren in een goede accespoint om geen kwaliteitsverlies aan verbinding van de modem te ondervinden.

Is dat alles?

Nee. Ook met deze Airport had Danny namelijk standaard maar een verbinding van 19 mb /s, terwijl dat eigenlijk 40 mb /s zou moeten zijn. Nu heeft bijna iedereen inmiddels genoeg ervaring met internet providers en de snelheden die beloofd worden zullen vaak in de praktijk niet behaald worden.

Je zal dus de instellingen in je accespoint / modem moeten gaan 'tweaken' om betere resultaten te boeken.

Hoe heeft Danny dit voor elkaar gekregen om het internet signaal te verbeteren?

Kanaal veranderen

Tenzij je in de middle of nowhere woont, zijn er waarschijnlijk ook buren (in het geval van Danny onderburen) die gebruik maken van draadloos internet. Al deze routers zitten allemaal op een specifiek kanaal en ook het signaal van jouw router wordt vanaf een bepaald kanaal verstuurd.

Wellicht ben je er niet van bewust, maar het veranderen van het kanaal kan een enorme boost opleveren in snelheid. Daarom noemt Danny het ook als eerste stap.

Een handige Android app om te ontdekken op welk kanaal je zit en naar welk kanaal je moet verhuizen is: Wifi analyzer.

Toch moet je niet blind af gaan op deze app, maar het geeft je wel een beter inzicht in de netwerken in de omgeving. Vaak geeft de app namelijk aan dat je op een vrij kanaal moet gaan zitten, maar in het geval van Danny was het beter om op een kanaal te zitten met een ander netwerk. Testen dus!

Kanaal breder maken

Danny's router had de mogelijkheid om twee samengevoegde kanalen tegelijkertijd te gebruiken. Logisch dat er dan meer data doorheen kan en dat heeft ook weer wat winst opgeleverd qua snelheid.

Standaard staat de breedte van je kanaal waarschijnlijk op 20 MHz, maar het loont de moeite om te kijken of je wat winst kan behalen met een breedte van 40 MHz.

Meer hierover kan je hier lezen.

Dit zijn voor Danny de 2 belangrijkste zaken die de snelheid van internet een enorme boost hebben gegeven. Daarnaast kan je nog spelen met de instellingen van de Apple Airport (belangrijk om daar ook het juiste kanaal te gebruiken) om het een en ander te 'tweaken'.

Hebben wij nog iets gemist of heb jij een ander belangrijk advies? Laat het dan weten in de reacties.

Succes!

Bron: Danny Verhoeven

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Binnenkort komt deze hightech software ook beschikbaar in het Engels en later in 2014 in het Nederlands. Meer weten over de nu beschikbare Internet Communicatie Software modules? Bekijk de demovideo en klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Wil je nu direct meer informatie? Stuur dan een mail naar safility@gmail.com



Geen opmerkingen:

Een reactie posten