vrijdag 27 december 2013

Ontwikkelaar maakt gezichtsherkenning-app voor Google Glass

Een ontwikkelaar heeft een applicatie gemaakt voor Google Glass waarmee de gebruiker via de bril gezichten kan laten herkennen. De software zal waarschijnlijk niet via de officiële wegen aangeboden worden in verband met Googles privacy-policy.

De app is ontwikkeld door de 24-jarige Stephen Balaban en zal worden gedemonstreerd tijdens het Chaos Communications Congress dat later deze maand in Hamburg wordt gehouden, zo meldt Forbes. Met de gezichtsherkenningsapplicatie, die FaceRec wordt genoemd, kan een gebruiker foto's maken die in een database worden opgeslagen, tezamen met locatiegegevens.

Wanneer de database wordt opgevuld met fotomateriaal wordt het mogelijk om foto's met elkaar te vergelijken. Standaard wordt er om de tien seconden een foto gemaakt, waarna de gegevens in de database worden opgeslagen. Zo kan een foto van een persoon gemaakt worden, waarna de naam van diegene wordt gekoppeld door naar vergelijkbare foto's te zoeken in de database. Wel moeten gebruikers de database eerst zelf opvullen en handmatig namen koppelen aan de foto's. Daardoor is de app vooralsnog beperkt bruikbaar. Op termijn moet de app echter gebruikersvriendelijker worden.

Volgens de maker heeft de applicatie nog enkele nadelen. Zo is het niet mogelijk om de app via conventionele wijze te installeren: Google laat gezichtsherkenningsapplicaties niet toe vanwege privacybezwaren. FaceRec moet daardoor via sideloading geïnstalleerd worden. Daarnaast kan de software nog niet in realtime gezichten vergelijken om er zo een naam aan te koppelen. Ook loopt de accu van de Glass-bril snel leeg als de applicatie aanstaat.

Bron: Tweakers in association with APPelit

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Binnenkort komt de hightech software ook beschikbaar in het Engels en later in 2014 in het Nederlands. Meer weten over de nu beschikbare Internet Communicatie Software modules? Bekijk de demovideo en klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Wil je nu direct meer informatie? Stuur dan een mail naar safility@gmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten