maandag 18 november 2013

'Samsung komt in 2014 met scherm dat om toestel heen vouwt'

Samsung zou in 2014 een smartphone uitbrengen waarvan het scherm om de zijkanten heen vouwt. Mogelijk gaat het om een nieuwe Galaxy-lijn.

Dat meldt Bloomberg aan de hand van twee anonieme bronnen. Samsung toonde een dergelijk scherm al in eens in januari 2013 en de techniek zou bijna klaar zijn om verwerkt te worden in een echte smartphone. De techniek, Youm, wordt al toegepast in de Galaxy Gear, maar dat scherm is een stuk kleiner dan waar Samsung smartphones mee wil uitrusten.

Aan de hand van een patentaanvraag kan opgemaakt worden dat de zijkanten van het scherm gebruikt kunnen worden om notificaties te tonen, of de accustatus. Ook kan de zijkant gebruikt worden om het toestel te unlocken of er kunnen tabbladen neergezet worden.

In 2014

De telefoon wordt waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2014 aangekondigd volgens de anonieme bronnen en niet tijdens de Consumer Electronics Show, die al in januari 2014 plaatsvindt. Samsung kondigde dit jaar al een smartphone aan met een gebogen scherm, met de toepasselijke naam Galaxy Round.

Eerder schreef Bloomberg ook al over Apple, die aan twee smartphones zou werken met gebogen schermen. Bij die telefoons zouden de hoeken naar beneden krullen, wat weer een geheel ander type gebogen scherm oplevert.

Bekijk foto's van het speciale scherm

Bron: Bloomberg/Nu

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Vanaf ultimo november 2013 komt deze hightech software ook beschikbaar in de Nederlandse en Engelse taal. Meer weten over de nu beschikbare Internet Communicatie Software modules? Bekijk de demovideo en klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Meer weten? Stuur een mail naar safility@gmail.com



Geen opmerkingen:

Een reactie posten