woensdag 6 november 2013

Lage bijtelling. Hoge kosten

Als ondernemer kan je er maar mooi mee zitten. Een wagenpark bestaande uit ‘zuinige’ auto’s die in de praktijk zuiniger blijken in bijtelling dan in reëel brandstofverbruik. Soms met wel 20% meer brandstofkosten tot gevolg.

Wagenparken
Het gezicht van veel Nederlandse wagenparken wordt tegenwoordig bepaald door de overheid. Die besloot enkele jaren terug om het bijtellingsstelsel drastisch op de schop te gooien. Dat stelsel behoeft geen verdere uitleg. Waar vroeger het gesprek nog wel eens ging over pk’s en vermogen, als het over auto’s ging, hebben we het nu alleen nog maar over procenten.

Netto loon
Meer netto loon overhouden zonder daar echt iets voor te hoeven doen is natuurlijk ook fantastisch. En als je je bedenkt dat deze auto’s vaak voordeliger zijn in aanschaf en er voor sommige modellen zelfs recht is op subsidie dan werk je als bedrijf natuurlijk graag mee.

De praktijk
Maar de praktijk leert helaas te vaak dat de auto’s toch een forse extra kostenpost betekenen mede omdat ze absoluut niet waar maken wat de fabrikanten beloven als het op brandstof verbruik aankomt. Deels komt dit natuurlijk doordat de tests die uitgevoerd worden om het verbruik te meten ver van de praktijk situatie af staan. Een ander oorzaak is het gebruik van de auto. Heb je op het eerste geen invloed op de tweede oorzaak heb je dat wel degelijk.

Enkele tips
1.Geef goede voorlichting bij EV en hybride auto’s
2.Stel richtlijnen op middels een autoregeling en herzie deze jaarlijks
3.Stel een budget beschikbaar met cash back regeling
4.Controleer en stuur op zuinig rijdgedrag door middel van Track and Trace
5.Bekijk de mogelijkheden van het nieuwe werken
6.Denk na over welke auto het meest geschikt is voor het beoogde doel

Succes en goede zaken!

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Vanaf ultimo november 2013 komt dit ook beschikbaar in het Nederlands. Meer weten? Klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten