maandag 11 november 2013

Alles over digitale communicatie

In contact blijven met uw relaties en klanten als u onderweg bent.

Welkom bij onze nieuwe online serie. Met deze artikelen willen we uw mobiele business ondersteunen.

Al gehoord van persoonlijke hotspots? En over wifi, internet-tethering en dataroaming? Beseft u ten volle welke rol ze kunnen spelen in uw business?


Er zijn on-the-go meestal maar twee dingen nodig: het juiste apparaat en internettoegang. Wat het juiste apparaat is, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke voorkeur, en er is tegenwoordig heel wat om uit te kiezen: notebooks, smartphones en tablets (iPad, iPad Mini en Android tablets).
Maar op welk apparaat moet uw keuze vallen als u er nog geen hebt?

De opgang van smartphones en tablets is een fantastisch succesverhaal. Bij Safility BV concentreren we ons momenteel op Apple- en Android-apparaten.

Als u al een smartphone hebt (iPhone, Android of BlackBerry), kijkt u na of deze over de functie ‘persoonlijke hotspot’ of ‘internet-tethering’ beschikt.

Als dat zo is, dan kunt u deze functies gebruiken als uw persoonlijke gateway naar het internet en met alle andere apparaten via deze functies verbinding maken met internet, ook met een tablet of notebook. Dat wil zeggen dat u geen, veel duurdere, wifi en 3G-tablet hoeft te kopen. U kunt gewoon uw smartphone gebruiken!

Hoe werkt het?
U kunt verbinding maken via:
•Een draadloze LAN* – wifi – wat ook wel persoonlijke hotspot of internet-tethering wordt genoemd. Het mobiele apparaat dat verbinding heeft met internet, fungeert dan als een draagbaar, draadloos toegangspunt en router voor andere apparaten die erop zijn aangesloten, met inbegrip van laptops.

•Bluetooth
Veel mobiele apparaten zijn uitgerust met software die via tetheren toegang tot internet geven, maar dat geldt niet voor allemaal. Vraag het even na bij de aanbieder van uw mobiele telefoon als u van plan bent om dit te gebruiken.

Wees kostenbewust
In de wereld van draadloze communicatie geeft het algemene begrip roaming aan dat een gsm-gebruiker die buiten zijn eigen netwerk reist automatisch via andere dienstverleners kan bellen en gebeld worden of data kan verzenden en ontvangen, ook via particuliere datadiensten. De snelheid van dataoverdracht die u hebt, is meestal 3G (3e generatie) of GPRS (General Packet Radio Service). Ga welbewust om met deze functionaliteit, want het kan flink in de papieren lopen als u een grote hoeveelheid gegevens opent als er geen roamingoptie of dataplan in uw contract is opgenomen. Ga dit echt goed na.

U kunt met de aanbieder bij wie u een abonnement hebt, overleggen welke het beste bij u past. U kunt ook gebruikmaken van de hotspots in cafés en andere openbare gelegenheden in veel stedelijke gebieden in de hele wereld.

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Vanaf ultimo november 2013 komt dit ook beschikbaar in het Nederlands en Engels. Meer weten? Klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten