maandag 25 november 2013

Apple koopt bedrijf achter Kinect op

Apple heeft voor grofweg 350 miljoen dollar (258 miljoen euro) het bedrijf achter de Kinect-sensor opgekocht. Dat schrijft de financiële nieuwsdienst Bloomberg op basis van ingewijden. Het Israëlische Primesense bouwt sensoren die onder meer diepte en bewegingen kunnen registreren.

In een verklaring stelt Apple tegenover Amerikaanse techmedia 'vaker kleine bedrijven op te kopen en hier geen verdere uitspraken over te doen'. Dit is het standaard antwoord als de Amerikaanse techgigant een bedrijf overneemt.

Primesense werkt aan de Capri-sensor voor smartphones en tablets. De chip is goedkoper, energiezuinig en aanzienlijk kleiner dan Kinect. In een interview in juni zei mede-eigenaar Aviad Maizels tegenover techweblog Engadget dat de sensor zo klein moet worden dat het in allerlei apparatuur kan worden ingebouwd.

Het is aannemelijk dat Apple het bedrijf heeft opgekocht vanwege deze Capri-sensor. Wellicht gaat de sensor deel uitmaken van toekomstige iPads, iPhones en Macbooks.

Bron: Novum

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Vanaf ultimo november 2013 komt deze hightech software ook beschikbaar in het Engels en later in 2014 in het Nederlands. Meer weten over de nu beschikbare Internet Communicatie Software modules? Bekijk de demovideo en klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Meer weten? Stuur een mail naar safility@gmail.com



Geen opmerkingen:

Een reactie posten