vrijdag 24 mei 2013

Prikkelen met een CV video


Je krijgt maar één kans op de eerste indruk. Die eerste indruk is ook bij solliciteren ontzettend belangrijk. Een recruiter of werkgever weet vaak binnen een paar minuten of je wel of niet binnen een organisatie past. Dat idee maak je tijdens het sollicitatiegesprek niet snel meer ongedaan.


Help de recruiter een handje
Toch wel jammer, na alle moeite die je hebt genomen…. Een goede sollicitatiebrief, een mooi CV en reiskosten. Een goed CV en motivatiebrief zijn dus niet voldoende om een overtuigende indruk te maken. Waarom help je een werkgever of recruiter dan niet een handje met zijn beslissing door zelf een CV video te produceren. De software is beschikbaar (zie hieronder voor meer info). Met een video CV krijgt hij meteen een goed beeld wie je bent, hoe je bent en wat je te bieden hebt. Bovendien een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. En aangezien een video uit een heleboel beeldjes bestaat… !


Val op met een video
Sowieso val je al op, wanneer je solliciteert met een video CV. In Nederland is het nog niet zo gebruikelijk om een video CV te gebruiken. De meeste recruiters zullen dus nieuwsgierig zijn naar je verhaal en het linkje naar de video aanklikken. Natuurlijk waarderen niet alle recruiters een video CV. Denk daarom goed na of een video CV past bij de cultuur van het bedrijf of organisatie waar je solliciteert. Met een video CV weet je in ieder geval wel, dat wanneer je een uitnodiging krijgt voor een gesprek, je een goede eerste indruk hebt gemaakt.


Prikkelen met een pitch
Zo’n filmpje maak je natuurlijk niet zo maar. Allereerst moet je goed nadenken over je 'pitch'. Wie ben je, wat heb je te bieden en wat kan je betekenen voor die ander. Zo’n 'pitch' moet vanaf het begin tot aan het einde boeien en prikkelen. Een goede pitch duurt meestal niet langer dan één minuut. In die minuut vertel je over je unieke kwaliteiten en talenten. Wanneer je een aansprekend voorbeeld of leuke anekdote gebruikt, blijf je vaak nog beter hangen bij de ander. Blijf wel jezelf! Tenzij je natuurlijk solliciteert als acteur of actrice.


Het zijn de kleine dingen die het doen
Net als bij je sollicitatiebrief en CV is de uitvoering van een video CV erg belangrijk. Zorg dat je video er professioneel en strak uit ziet. Denk na over een rustige achtergrond, de juiste kleding, een beetje make-up, goede belichting. Kijk bij de opname zo veel als mogelijk in de camera. Kleine details maar o zo bepalend hoe je overkomt. Als je niet alles op orde hebt, haakt degene die de video bekijkt snel af. Hoe goed je verhaal ook is! En dat is natuurlijk niet wat je wilt.


Make a move, make a movie
De toekomst op het gebied van het vinden van personeel zal er geheel anders uitzien, nu de doorbraak van beelden via het Internet en mobiele communicatie een feit is. Tevens zullen schaarste op het gebied van personeel en de toename van flexibilisering op het gebied van werving en selectie ons dwingen om anders te denken en te handelen. CV op Video komt in belangrijke mate tegemoet aan deze veranderingen door beelden met mobiele communicatie en internet te combineren en toe te passen in de arbeidsbemiddeling. Op deze manier heb (kun je) je een professionele video (geheel zelf maken) die je naar potentiële werkgevers kunt sturen. Zo ben je dus echt onderscheidend en zorg je voor een perfecte eerste indruk.


Succes!


Ed van Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair van Streamlife GmbH. Hierover meer weten? Klik hier en download de kostenloze software. Probeer deze software gratis zonder enige verplichting, gedurende 7 dagen uit.

Meer weten? Stuur een mail naar info@safility.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten