dinsdag 24 september 2013

Laat geld voor je werken!

Bijverdienen door middel van passief inkomen

De meeste van ons verdienen geld door te werken. Zij geven hun tijd aan een werkgever in ruil voor geld. Wil je meer geld, dan moet je ook meer uren werken. Maar meer uren werken betekent ook minder vrije tijd. Werken om te leven en leven om te werken; de vicieuze cirkel waar de meeste van ons in ronddraaien.

Het probleem van werken voor inkomen is dat deze rat race je hele leven doorgaat. Als je een goed inkomen hebt, dan kan je hier best comfortabel van leven en misschien zelfs wat sparen voor je pensioentijd. Maar inkomen uit werk zal zelden zorgen voor financiële onafhankelijkheid, zeker niet op de korte termijn.

Is er een mogelijkheid om meer geld te verdienen en tegelijkertijd meer vrije tijd te hebben ? Met andere woorden, een goed inkomen en meer tijd overhouden om te genieten van het leven? Jazeker! De kunst is om actief inkomen aan te vullen met passief inkomen. In een later stadium kan het passieve inkomen, als dit hoog genoeg is, het werk inkomen zelfs geheel vervangen.

Het verschil tussen actief- en passief inkomen
•Bij actief inkomen werk je voor je geld. Je verdient inkomen door dit in te ruilen voor je vrije tijd. Als je stopt met werken stopt ook de inkomensstroom.
•Bij passief inkomen werkt het geld voor jou. Als je stopt met tijd te besteden aan deze inspanningen is het niet noodzakelijk dat deze inkomensstromen stoppen.

Maar hoe doe je dat? Hoe creëer je een stroom van passieve inkomsten? Laat ik voorop stellen dat een passief inkomen in veel gevallen wel een voorbereidingstijd vergt. De hoeveelheid tijd is natuurlijk afhankelijk van welke methode van passief inkomen en in de veel gevallen is ook een startkapitaal nodig.

Wat zijn de voordelen van passief inkomen?
Het ontwikkelen van een passief inkomen heeft meerdere voordelen:

•Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je meer vrije tijd overhoud. Meer genieten met je familie en alle mooie dingen van het leven.
•Als je je baan verliest heb je tenminste nog ander inkomen.
•Dankzij meerdere passieve inkomstenbronnen zal je eerder de status van financiële onafhankelijkheid bereiken.

De wereld is sterk aan het veranderen. Het verzekerd zijn van een baan voor het leven is achterhaald en de toenemende vergrijzing legt een gigantische druk op het sociale vangnet. Het is naar mijn mening niet verstandig om je alleen op werkinkomen te richten. Probeer zo snel mogelijk meerdere inkomstenbronnen op te bouwen. Hopelijk geeft dit artikel je enige inspiratie om hiermee aan de slag te gaan.

Het meest toonaangevende en inspirerende boek met betrekking tot het thema passief inkomen is ongetwijfeld van de hand van Robert Kiyosaki auteur van ‘Rich Dad Poor Dad’ dat in het Nederlands is vertaald onder de naam ‘Rijke pa arme pa‘. Sinds juli 2013 is er een herziene en geactualiseerde editie verkrijgbaar van dit boek dat al jarenlang wereldwijd in de top 10 staat van meest verkochte boeken op het gebied van persoonlijke financiële ontwikkeling.

______________________________________________ Robert Kiyosaki komt 19 en 20 Okt naar Amsterdam.. heb jij al een kaartje? nee? NU DOEN ... voordat het uitverkocht is!! ______________________________________________ Top 5 van passief inkomen

Op welke manieren kun je nu een passief inkomen verkrijgen?
Bijverdienen door passief inkomen: laat je geld voor je werken!

1) Erfenis; de meest ideale stroom van passief inkomen. Maar helaas weinig van ons hebben rijke ouders, en als rijke ouders dit lezen adviseer ik ze om er zelf flink van te genieten. Een suikeroom is meestal ook niet bij de hand dus deze stroom van passief inkomen kunnen we wel wegstrepen.

2) Huurinkomsten; het meest voor de hand liggend is natuurlijk onroerend goed te kopen en dit te verhuren maar dat vergt een behoorlijke aanslag op je startkapitaal. Maar er zijn natuurlijk genoeg tussenoplossingen te verzinnen. Koop een groot appartement met hypotheek, laat dit opsplitsen in twee kleinere woonruimten. Woon in een deel en verhuur het andere. Of verhuur een kamer als je een groot huis heb. Of als je een caravan bezit: overweeg om die regelmatig te verhuren.

3) Eigen bedrijf; dit vergt meestal een lange aanlooptijd van hard werken. Maar als je bedrijf eenmaal goed loopt kan je er een ervaren manager opzetten en toch de vruchten plukken van de jaarlijkse winsten.

4) Inkomen via internet; hierbij zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig. Het vergt enige opstarttijd maar de kosten zijn zeer laag. Bouw een internetsite en verdien passief inkomen door het verkopen van producten van derden of, beter nog, door zelfgemaakte producten en diensten te verkopen. Onderaan dit artikel vind je een banner van een concreet voorbeeld dat binnenkort (november 2013) ook in Nederland geïntroduceerd zal worden. Het is tijdens het schrijven van dit artikel nog in de pre-launch fase. (Tip: meld je via safility@gmail.com aan voor de gratis nieuwsbrief; dan mis je geen artikel!)

5) Beleggen; mijn persoonlijke favoriet voor passieve inkomsten en dan vooral via ontvangen dividenden. Geen gokken op koerswinsten maar mikken op een stabiele inkomstroom via dividenden. Zoals je als vaste lezer van mijn artikelen inmiddels bekend is, schrijf ik regelmatig over interessante beleggingsmogelijkheden op het gebied van dividend beleggingen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een startkapitaal hebt. Ik adviseer minimaal 5.000 euro voor enige spreiding.

Bekijk hieronder de video 'Assets produce income' (Engelstalig)


Heb je zelf nog suggesties voor passief inkomen? Voeg ze toe in de reacties hieronder!

- Lees ook: Wat is het verschil tussen een 'asset' en een 'liability'?

Maak van je smartphone een geldmachine en word participant in de wereldwijde wereld van de Virale Marketing. Vanaf ultimo november 2013 komt deze App ook beschikbaar in de Nederlandse en Engelse taal. Meer weten? Klik hier zonder enige verdere verplichting voor meer informatie.

En/of stuur een mail naar safility@gmail.com



Geen opmerkingen:

Een reactie posten