donderdag 16 januari 2014

Til e-commerce naar een hoger niveau



Ook e-commerce gaat naar een hoger niveau. De invloed van mobiele bestellingen en de invloed van social media (commerce) is merkbaar. Mediotype heeft een fraai overzicht gemaakt waarin de trends – zoals die rondom mobile, SEO en social – van invloed zijn op de ontwikkelingen van eCommerce.

Mobile

Bol.com, Wehkamp en meerdere digitale retailers in Nederland kennen steeds vaker een ‘mobile first’ aanpak. Wehkamp heeft dit zomer 2013 ook zo letterlijk uitgesproken. De transacties via de mobiel nemen wereldwijd toe. De mobiel zorgt dan ook voor de connectie tussen digitaal en de fysieke engagement. De ‘brand experience’ via het bestellen of gebruik via mobile telt zwaar mee. Vooral het bestellen en gebruiken van webshops door middel van aan tablet is populair.

SEO

Google blijft haar indexering aanpassen. De aanpassingen worden daarbij mystieker. Voor de online verkoop blijft de inkomende traffic via zoekmachines van belang. Net als de leads die binnenkomen via social media en e-mailmarketing. Door de aanpassingen van Google is het bieden van echte waarde en engagement in jouw ‘commerce content’ steeds meer van belang. Engagement? Commerce content? Denk aan reviews, maar ook dialogen op Twitter over jouw shop of dienst.

UX

Interaction design was ooit hot in de jaren 90. Door het enorme aanbod van content lijkt de interface weleens ondergeschikt te zijn aan het snelle pad dat de gebruiker online dient te bewandelen. Nu commerce steeds vaker via de kleine schermen van de mobiele devices gaat is optimale usability en interaction design enorm van belang.

Social

Het effect van social media op verkoop en klantbehoud is inmiddels duidelijk. Daarbij wordt de link tussen search en social steeds sterke (‘social search’) en is het commentaar in de social media van belang voor productperceptie en meer belevingen. Nu social mixt met de bestaande online marketingmiddelen neemt in de breedte het effect van social media toe. Zo zorgt een goede online beleving voor het eerder en vaker delen van jouw product, aanbieding of webshop in de social media.



Bron: Patrick Petersen

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Binnenkort komt deze hightech software ook beschikbaar in het Engels en later in 2014 in het Nederlands. Meer weten over de nu beschikbare Internet Communicatie Software modules? Bekijk de demovideo en klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Wil je nu direct meer informatie? Stuur dan een mail naar safility@gmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten