vrijdag 3 januari 2014

'Frankrijk wil belasting heffen op Youtube en Facebook'

Frankrijk wil belasting gaan heffen op Youtube en Facebook. De "culturele belasting" moet de ontwikkeling van Franse films en tv-series helpen'.

foto:bloomberg

Dat bericht de Franse tv-waakhond CSA in een rapport dat eerder deze week is gepubliceerd.

De zogeheten culturele belasting moet jaarlijks 1,3 miljard euro opleveren. Met dat geld, dat nu wordt betaald door Franse televisiekijkers, tv- en radiostations en internetproviders, worden onder andere kunst, bioscopen en muziek in Frankrijk gefinancierd.

De CSA richt zich voornamelijk op Youtube en het Franse Dailymotion, die beide streaming video aanbieden. Volgens het rapport worden dergelijke videodiensten steeds "professioneler" en delen zij hun inkomsten met de aanbieders van content, zoals YouTube-gebruikers.

Uit het rapport blijkt dat de CSA van mening is dat ook sociale netwerken als Facebook culturele belasting moeten gaan betalen. Dergelijke websites zijn volgens het rapport ook "content providers".

Smartphones

Frankrijk overweegt sinds mei 2013 een speciale belasting op smartphones en tablets, en wijst daarbij met name naar Apple's iPad en iPhone en naar Googles Android-producten. Deze vorm van belasting zou jaarlijks 86 miljoen euro opleveren.

Frankrijk is al langer bezig met nieuwe manieren vinden om cultuur te financieren, nu het land worstelt met verslechterde economische omstandigheden.

Bron: NU in association with APPelit

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Binnenkort komt deze hightech software ook beschikbaar in het Engels en later in 2014 in het Nederlands. Meer weten over de nu beschikbare Internet Communicatie Software modules? Bekijk de demovideo en klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.

Wil je nu direct meer informatie? Stuur dan een mail naar safility@gmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten