woensdag 6 oktober 2010

Goudprijs stijgt tot boven de 1328 dollar



De goudprijs is dinsdag gestegen tot een nieuw recordniveau van 1328,05 dollar per troy ounce (31,1 gram). De goudprijs rijgt nu al weken records aaneen. De prijs van het edelmetaal loopt vooral op onder druk van de afzwakkende dollar.

De prijs van goud kwam maandag in New York nog uit op 1315,20 dollar. De dollar noteerde dinsdag tegenover de euro op 1,3790 dollar. Dat is het laagste niveau in ruim acht maanden. Door de zwakkere dollar worden beleggingen in goud voor handelaren met andere valuta goedkoper. Ook wordt goud gezien als een waardevaste en veilige belegging in economisch woelige tijden.

De zilverprijs profiteert van de sterk stijgende goudprijs. Die noteerde met een stand van 22,20 dollar per troy ounce het hoogste niveau in dertig jaar. De prijs van platina steeg tot 1687 dollar per troy ounce, het hoogste niveau in ruim vier maanden.

Bron: AFN

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten