maandag 12 augustus 2013

Overzicht met internetmiljonairs op de Quote 500 junior 2013

Zo’n 10 jaar geleden verscheen voor het eerst een artikel in Marketingfacts over de – destijds – jongste internetmiljonairs van Nederland op basis van de Quote 500 junior. Dat is een lijst met zogenaamde selfmade miljonairs die maximaal 39 jaar oud zijn.
Zie hier onderaan de lijst met de jongste internetmiljonairs in 2012.
Inmiddels ligt de nieuwste editie alweer een week in de winkel en wordt het tijd voor een nieuw overzicht met miljonairs die hun rijkdom aan zichzelf te danken hebben en bovendien onder de 40 zijn.
Meer dan ooit danken de mensen op de lijst hun vermogen aan internet. Hieronder een selectie van hen.

De hoogste nieuwe binnenkomer in 2012, Gert-Jan Munneke, oprichter van Traffic4u, ziet zijn vermogen sterk groeien. Hij bezit nu 20 miljoen en staat daarmee hoog in de lijst.
Paul de Jong staat samen met Bart Kuijpers en Pieter Zwart op 17 miljoen dankzij hun webwinkel Coolblue. Hun vermogen steeg 6% ten opzichte van 2012 volgens Quote.
Ben Woldring, bekend van bellen.com, stijgt met 19% door naar 15 miljoen.
Koen Everink, bekend van… Badr Hari… en tevens oprichter van Elizewashere, doet het prima met 15 miljoen.
Ramon Casander, oprichter van spaarspel Moneymiljonair, heeft een goed gevulde BV. Zijn vermogen bedraagt 15 miljoen.
Adriaan Mol, de “geheime miljonair”, komt stevig binnen met maar liefst 14 miljoen. Hij is oprichter van Mollie en Zaypay.
Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl stijgt niets en blijft op 13 miljoen staan.
Michael van Beers en Dirk Jan Koekkoek blijven eveneens staan op 13 miljoen dankzij hun succesverhaal Vakantieveilingen.nl.
Raymond Spanjar en Floris Rost van Tonningen staan op 12 miljoen dankzij hun lucratieve verkoop van Hyves aan TMG.
Jan-Willem Gerritsen, mede-oprichter van Metrixlab, komt hard binnen met 12 miljoen. Hij bezit een groot deel van de aandelen in het bedrijf.

Meer weten? Koop het blad en zie hoeveel geld de eigenaren van eBuddy (Paulo Tayler), Kleertjes.com (Claudia Willemsem), Spil Group (Bennie Eeftink), Voetbalzone.nl (Thijs Freriks), Actiepagina (Maurice Buijs), Vinden.nl (Jan-Willem Tusveld) en nog veel meer succesvolle ondernemers bezitten.
Opvallendste nieuwkomer? Maykel Loomans. Dankzij Instagram. Hij werkte er enkele weken toen het bedrijf voor een miljard door Facebook werd gekocht en profiteerde zo mee.

Hier een video met de 13 jarige Puck, uit Nederland, een internetmiljonair in spe


De 15 rijkste Nederlandse internetondernemers onder de 40 in 2012

Als je snel heel rijk wilt worden, doe je er verstandig aan om internetondernemer te worden. Dat blijkt ook dit jaar weer uit de Quote 500 junior, een lijst met 100 jonge selfmade miljonairs. Het is altijd weer inspirerend om de verhalen in het blad door te nemen.
Voor het gemak Hieronder de 15 rijkste jonge internetondernemers in 2012 op een rij. Iedereen die maximaal 39 jaar oud is, komt in aanmerking voor de lijst.

1. Bennie Eeftink – Spil Group – 30 miljoen
2. Marc van der Chijs – Tudou, Spil Group – 20 miljoen
3. Gert-Jan Munnike – Traffic4u, Centroid Media – 18 miljoen
4. Niels van Huet – Spele.nl – 16 miljoen
5. Ramon Casander – Moneymiljonair.nl – 15 miljoen
6. Jeroen Derwort – Online Soccer Manager – 15 miljoen
7. Paulo Taylor – eBuddy – 15 miljoen
8. Michael van Beers – eFuture / VakantieVeilingen.nl – 13 miljoen
9. Dirk-Jan Koekkoek – eFuture / VakantieVeilingen.nl – 13 miljoen
10. Jitse Groen – Thuisbezorgd.nl – 13 miljoen
11. Ben Woldring – Bellen.com – 13 miljoen
12. Floris Rost van Tonningen – Hyves – 12 miljoen
13. Raymond Spanjar – Hyves – 12 miljoen
14. Koen Everink – Elizawashere – 11 miljoen
15. Richard Oosterhof – Kapaza – 10 miljoen

Gert-Jan Munnike, oprichter van Traffic4u was in 2012 de hoogste binnenkomer. Een bewijs dat je zelfs met een adviesbureau heel snel rijk kunt worden. Traffic4u adviseert ondernemingen over SEA, SEO en andere vormen van online marketing.
Mensen als Paul de Jong, Bart Kuijpers, en Peter Zwart, grootaandeelhouders van Coolblue met ieder een vermogen van 16 miljoen, tellen we niet eens mee. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor Arjan Stevels, eigenaar van IS Group. Met 18 miljoen doet hij het prima.
Naast genoemde miljonairs, staan er bijna 20 andere internetmiljonairs in de lijst.

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Vanaf ultimo november 2013 komt dit ook beschikbaar in het Nederlands. Meer weten? Klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten