donderdag 1 juli 2010

Wie z'n hypotheekrente voor minder dan 10 jaar vast zet, kan vanaf juli meer lenen.

Banken werken bij de verstrekking van hypotheekleningen met de zogenoemde toetsrente, om te bepalen hoeveel huiseigenaren maximaal mogen lenen.

De toetsrente geldt alleen als de hypotheekrente voor minder dan tien jaar wordt vast gesteld. Bij rentevaste perioden van tien jaar of langer geldt de offerterente als leentoets.

Toetsrente
Een keer per kwartaal past de Nederlandse Vereniging van Banken de toetsrente aan. Per 1 juli wordt die rente verlaagd van 5,8 procent naar 5,4 procent. Een lagere toetsrente betekent dat huiseigenaren bij eenzelfde inkomen in principe meer mogen lenen.

Intermediair De Hypotheekshop rekent voor dat een huishouden met twee inkomens van respectievelijk 40 duizend en 25 duizend euro bij een toetsrente van 5,4 procent maximaal 277.800 euro kan lenen. Dat is een kleine vijfduizend euro meer dan het leenbedrag bij een toetsrente van 5,8 procent.

Disclaimer
De informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is op geen enkele wijze bedoeld als advies, aanbeveling of waardeoordeel en dient niet als zodanig te worden opgevat.
De inhoud van de door Safility BV gepubliceerde en samengestelde pagina’s is ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, meningen, verwachtingen en uitkomsten staat Safility BV niet in.